Volvo Trucks presenteert zijn inzet voor nul uitstoot en nul ongevallen op IAA

Volvo Trucks presenteert zijn inzet voor nul uitstoot en nul ongevallen op IAA

Op de IAA Transportation, die van 20 tot 25 september wordt gehouden in het Duitse Hannover, demonstreert Volvo Trucks zijn sterke positie op het gebied van elektromobiliteit. Daarnaast worden nieuwe veiligheidsoplossingen en de nieuwste technologie voor het CO2-neutraal maken van het wegtransport getoond.

Het algemene thema voor Volvo Trucks op IAA Transportation for Commercial Vehicles, die plaatsvindt van 20 tot 25 september 2022 in Hannover, is ‘Towards Zero’. Oftewel nul uitstoot en nul ongevallen.

Volvo Trucks presenteert zijn assortiment elektrische vrachtwagens - het breedste in de branche - met drie zware en twee middelzware vrachtwagenmodellen die in Europa te bestellen zijn. Daarnaast wordt er uitgebreid aandacht geschonken aan het serviceaanbod voor elektrische trucks, zoals actieradius- en routeplanning, laadoplossingen en financiering. Bovendien demonstreert Volvo andere aandrijflijnoplossingen waarmee transporteurs solide vooruitgang kunnen boeken op hun transformatie naar emissievrij transport.

opladen-elektrische-truck-1
volvo-fm-met-lcs-botswaarschuwing

“Samen met onze klanten en hun opdrachtgevers zijn we op weg naar nul uitstoot. We kijken ernaar uit om onze geweldige trucks en services te presenteren waarmee transporteurs CO2 kunnen verminderen en tegelijkertijd een concurrerend bedrijf kunnen runnen. Welke aandrijflijn ook – elektrisch, Bio-LNG of conventionele diesel – wij bieden oplossingen voor meer energie-efficiëntie en een kleinere ecologische voetafdruk”, zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Op het gebied van veiligheid toont Volvo Trucks een nieuw systeem om voetgangers en fietsers te helpen beschermen. Het systeem omvat een dubbele radar aan elke kant van de truck en camera-ondersteunde functies.

Tijdens de IAA stelt Volvo Trucks verschillende vrachtwagens beschikbaar voor proefritten, zoals een Volvo FL Electric en een Volvo FE Electric. Deze proefritten vinden plaats op het buitenterrein van het beursgebouw. Daarnaast worden ook andere vrachtwagens zoals de Volvo FH met I-Save, Volvo FM LNG en een Volvo FH16 voor de zwaarste transportopdrachten op het buitenterrein getoond.